Apa – izvor de sanatate
Unirea enigmaticului atom de oxigen cu atomul de hidrogen reprezinta secretul esential al Macrocosmosului. In urma acestei uniri a aparut marele laborator de producere si reproducere a vietii: H2O
Justificat, ne punem intrebarea, cum s-au atins in vremurile trecute varste matusalemice (Adam – 930 ani, Noe – 950 ani). Probabil datorita apei pe care o foloseau atunci, apa de puritate foarte mare.
Se stie ca organismul trebuie hidratat cu 2 litri/zi apa, consumata cate putin, la intervale scurte. Nu este recomandata hidratarea in timpul mesei sau dupa masa, intrucat se dilueaza astfel sucurile digestive ce actioneaza asupra bolului alimentar si degestia se face incorect si incomplet.
Ce fel de apa bem?
Este o problema frecvent neglijata, desi analizele de laborator indica prezenta unor substante nocive, germeni microbieni, chiar in apa potabila de la robinet.
Pentru a o face mai putin daunatoare sanatatii, se recomanda sa se bea numai apa ce a fost lasata sa curga circa o jumatate de minut si, in plus, daca nu avem purificator, sa o expunem pentru cateva ore la soare, eventual imbunatatita calitativ cu o lingura de suc de lamaie sau o lingurita de argila pudra.
Foarte indicata este apa de izvor, apa plata, apa magnetizata, apa distilata, apa „agitata” (obtinuta prin agitarea a circa ¼ l apa obisnuita de 120 ori, proces in urma caruia s-a constatat energizarea acesteia si disparitia germenilor patogeni). Dupa cum sustin adeptii terapiilor complementare, apa „agitata” are bune efecte in tonificarea organismului, in anemii chiar si in depresii.
O descoperire recenta, romaneasca (S. Dragomir, specializat in fizica nucleara), sustine ca ar putea reprezenta o sursa de sanatate si o sursa financiara extraordinar de mare „apa usoara” obtinuta la Romag Hatanga (Uzina de apa grea
– D2O), in cantitate de 500-600 t pe ora, considerata reziduu (!). In medie apa potabila contine 142 mg de apa grea la litru, fata de apa ploii (cel mult 120 mg/l) si urina umana (111 mg/l). Diferenta, normal este asimilata de organism, ceea ce duce la imbatranirea prematura si in final la moartea fizica, deci D2O este nefasta pentru organism.
La polul opus, „apa usoara” (H2O) introdusa in corp in cantitate mare, ar asigura o stare de sanatate superioara si longevitate mult sporita. Plantele irigate cu apa usoara, se dezvolta mult mai viguros si sanatos.