Apa sărăcită in deuteriu - ce este?

Apa saracita in deuteriu - ce este?

Apa saracita in deuteriu (ASD) este rezultatul cercetarilor in domeniul separarii izotopilor desfasurate de-a lungul anilor de catre un colectiv de specialisti din cadrul INC-DTCI – I.C.S.I. Rm. Valcea.

ASD este o apa microbiologic pura, cu o concentratie izotopica aflata sub concentratia apei naturale. Procedeul de obtinere consta in distilarea continua sub vid a apei naturale pe coloane de separare de inalta performanta.

Procedeul asigura obtinerea unor categorii de ASD la concentratia izotopica dorita in domeniul 10 – 120 ppm D/(D+H), fiind protejat in tara prin brevetare. Totodata, procedeul de obtinere este in procedura de patentare internationala la WIPO Geneva, ceea ce se materializeaza in drepturi de autor pentru fiecare aplicatie ulterioara a brevetului respectiv (produse) si in al doilea rand in faptul ca nimeni nu mai poate sa foloseasca procedeul si/sau produsele derivate acestuia fara acordul titularului.

Cercetarile efectuate de institute specializate din tara si strainatate au evidentiat efecte bioactive de necontestat ale ASD asupra viului: cresterea reactivitatii vasculare, stimularea imunitatii, cresterea rezistentei animalelor la doze de radiatii subletale si letale, remisia liniilor celulare tumorale si a afectiunilor dermatologice.