Apa cu continut scazut in deuteriu
Apa cu continut scazut de Deuteriu
In anii ‘60, in Uniunea Sovietica, unde oamenii de stiinta au studiat in paralel doua populatii ai caror membri ajungeau la varste extrem de inaintate si erau foarte sanatosi. Obiceiurile lor, inclusiv cele alimentare, erau foarte mult diferite, insa cele doua populatii aveau ceva in comun: beau apa de ghetar. Apa de ghetar este pura, fiind formata cu mii si mii de ani in urma cu un procent redus de deuteriu, s-a dovedit a avea si calitati biologice deosebite.
De pilda, la culturile agricole irigate cu apa de ghetar, productivitatea a crescut in medie cu peste 60%, pentru ca la castraveti sa creasca cu pana la 250%. In timp ce se derulau aceste cercetari, a aparut insa o prioritate majora – studierea apei grele, folosita la dezvoltarea tehnicii nucleare, ceea ce a dus la stagnarea cercetarilor privind apa usoara.
Cum putem reduce aceasta concentratie de apa grea din organism?
Exista doua cai majore:
1. Consumul de legume si fructe proaspete, de alimente vegetariene in general, care sunt bogate in aceasta apa usoara, spre deosebire de carne si de produsele din carne care, din contra, sporesc cantitatea de deuteriu.
2. Consumul direct de apa usoara.
Cele doua cai de reducere a deuteriului din organism, prin alimentatie vegetariana si prin administrare de apa usoara, sunt complementare, deci nu se exclud una pe cealalta, ci se completeaza intr-un mod fericit. Se stie in prezent ca administrarea directa a apei cu continut scazut de deuteriu tine in frau diabetul, scazand nevoia de insulina la pacientii insulino-dependenti si scazand nivelul glicemiei la ceilalti.
De asemenea, reduce nivelul colesterolului in dislipidemii. Au fost cazuri in care, dupa tratamente de peste sase luni, cei cu arterioscleroza avansata ori cu accidente cerebrale au recuperat unele din functiile pierdute. Nu in totalitate, dar s-au recuperat. Administrarea acestei ape creste si memoria, capacitatea creatoare si, ceea ce este foarte important, creste dorinta de viata.
Efectul asupra celulei canceroase
Deuteriul, pe langa faptul ca influenteaza metabolismul, mai are un efect extrem de important, si anume regleaza diviziunea celulara. Ca sa se divida, o celula trebuie sa primeasca un prim semnal de diviziune.
Semnalul princeps de diviziune il reprezinta o valoare optima a raportului dintre deuteriu si hidrogen. De foarte mult timp, studiile au aratat ca, atunci cand o celula porneste sa se divida, primul lucru pe care-l face este activarea pompei membranale, care scoate hidrogenul din celula. Prin scoaterea hidrogenului ramane deuteriul.
Deci hidrogenul scade, deuteriul creste si atunci porneste semnalul de diviziune celulara. Cancerul nu este altceva decat o diviziune haotica si extrem de accelerata a celulelor maligne.
Or, in cadrul celulelor canceroase, daca scadem concentratia de deuteriu prin administrare de apa cu continut scazut in deuteriu, atunci raportul optim dintre deuteriu si hidrogen nu se mai realizeaza si, dupa un numar de diviziuni programate, care nu s-au produs, celulele canceroase intra pe fagasul mortii fiziologice. Si aici, trebuie sa stiti ca celulele au in interiorul lor si informatia care programeaza moartea.
O celula canceroasa scapata de sub control si care nu mai imbatranea, ci doar se multiplica perpetuu, este impiedicata sa se multiplice cu ajutorul acestei ape, imbatraneste si moare. Este fantastic acest mecanism fiziologic pe care natura l-a inventat si care nu afecteaza echilibrul organismului. Celula canceroasa are un asa-numit metabolism alterat.
Daca celula sanatoasa are mecanisme de diviziune de rezerva, celula canceroasa nu le mai are. Asa se face ca celulele normale nu sunt afectate de scaderea continutului de deuteriu, in timp ce celulele maligne sunt oprite sa se divida si intra pe fagasul mortii fiziologice.