Home Despre ASD Noutati Articole Contact
Newsletter
Lasa-ne adresa de email si te vom tine la curent cu tot ce se aude nou despre apa saracita in deuteriu
Un produs 100% românesc: apa de la Vâlcea, apă sărăcită în deuteriu, apă imaculată sau Qlarivia

Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice I.C.S.I. Rm. Vâlcea au dezvoltat un nou tip de apă potabilă. Este vorba de un produs sută la sută românesc si care se caracterizează printr-un continut scăzut de deuteriu. De aceea, specialistii o numesc apă sărăcită în deuteriu sau prescurtat ASD. ”O apă microbiologic pură, mineralizată conform legislatiei din România, cu o concentratie de 25 de părti pe milion de deuteriu în compozitie” ne-a declarat Prof. univ. dr. fiz. Ioan Stefănescu.


apa saracita in deuteriu Qlarivia
apa saracita in deuteriu Qlarivia
apa saracita in deuteriu Qlarivia
Anuntul lansării pe piată a acestei ape de băut a stârnit tot felul de reactii. De exemplu, ”apa fără deuteriu e bună pentru om la fel ca bicicleta pentru pesti”, ”încă o metodă de luat banii de la fraieri”, ”oricare apă de pe planetă are continut redus de deuteriu. si bineînteles că apa are un efect benefic. Dacă nu bei apă, mori” sau ”Se pare că e un produs cu adevărat revolutionar”
Am încercat să aflăm pozitia specialistilor implicati în această cercetare românească si invitatiei noastre a răspuns Ioan Stefănescu, directorul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice ICSI Râmnicu Vâlcea (ICSI-Rm Vâlcea).

Ce este apa sărăcită în deuteriu

Apa sărăcită în deuteriu este unul dintre cele mai cunoscute produse patentate de cercetătorii institutului ICSI Rm Vâlcea.

”În primul rând, este apă potabilă. În toate celelalte ape concentratia de deuteriu este cea clasică. În apa Qlarivia, continutul este de aproape sase ori mai mic” declară directorul Stefănescu.

Stiintific vorbind, este apă distilată, microbiologic pură, cu o concentraţie izotopică de 25 ppm, care se obţine prin distilarea izotopică sub vid a apei naturale cu o concentraţie izotopică de 145 ppm.

Pentru promovarea pe piaţa de consum produsul numit Qlarivia este certificat si face parte din categoria „apă potabilă”.

Cum se obtine apa sărăcită în deuteriu

Tehnologia de obţinere permite obţinerea apei sărăcite în deuteriu cu concentraţii cuprinse între 20 si 120 de părti la milion. Procedeul şi instalaţia de obţinere a ASD au fost omologate şi brevetate. Perfecţionările ulterioare au fost de asemenea protejate prin brevetare la nivel naţional şi internaţional.
Ce se poate spune despre gust

”Qlarivia are un gust deosebit si determină o reactie pozitivă în ceea ce priveste nivelul de oxidabilitate necesar corpului. Are un efect de antistres si poate avea efect antiaging suficient de bun pentru actuala configuratie a sistemului nostru de viată de zi cu zi” declară directorul Stefănescu.

Câtă apă imaculată poate să bea o persoană zilnic?

”Conform Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, această apă nu are niciun element de risc în a fi băută în orice cantitate. Poate fi băută si ca ceai si ca amestec cu alte ape, sucuri naturale, la fel ca orice apă microbiologic pură din sistemul de ape potabile” spune directorul ICSI Rm Vâlcea.

Efecte?

”Este o apă de masă. S-a observat pe mai multe studii de cercetare în clinici de renume – de exemplu clinica profesorului Nicola Trăilă de la Universitatea de medicină din Timisoara, la Universitatea de medicină veterinară din Bucuresti si din Timisoara – că are o influentă benefică în asociere cu tratamentul clasic chimio-terapie sau radio-terapie care se aplică bolnavilor diagnosticati cu cancer” mai sustine Stefănescu.

Cercetări susţinute pentru demonstrarea calităţilor terapeutice

În vederea caracterizării acestui produs, INCDTCI ICSI Rm. Vâlcea a susţinut o campanie intensă de investigare şi cercetare a proprietăţilor şi efectelor ASD, în baza unor colaborări, granturi, proiecte cu numeroase instituţii de specialitate din ţară, printre care

- Clinica de chirurgie generala si oncologica Timisoara;

- Laboratorul pentru Cercetări şi Ecologie Acvatică, Piatra-Neamţ;

- Laboratorul de Fiziologie Experimentală şi Aplicată, Academia Română, Filiala Iaşi;

- Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Timişoara;

- Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice, Bucureşti;

- Staţiunea de Cercetări şi Producţie Pomicolă, Rm. Vâlcea;

- Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, R.A.A.N., Drobeta Turnu Severin;

- BIOTEHNOS, Bucureşti;

- Gerovital Cosmetics, Bucureşti;

- Institutul Naţional de Cercetări Marine „Grigore Antipa", Constanţa;

- Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, Bucureşti;

- Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu", Clinica de Dermatologie, Cluj-Napoca;

- Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare, Cluj-Napoca

- Universitatea din Piteşti.

Ce spun cercetările

Prin proceduri specifice de testare s-a efectuat evaluarea toxicităţii acestei ape. În acest fel a reieşit faptul că apa sărăcită în deuteriu este o substanţă practic netoxică, care nu determină modificări ale stării generale şi aspectului exterior al animalelor, nu produce modificări semnificative ale greutăţii corporale şi nu determină modificarea substanţială a parametrilor biochimici ai sângelui, activităţii cardiace, modificări macroscopice ale organelor, aparatelor şi sistemelor indivizilor studiaţi.

Prin folosirea acestei ape cu virtuţi terapeutice nu se modifică nici aspectul general al ţesuturilor şi organelor.

„În acest sens, au fost examinate probe de ficat, vezică biliară, pancreas, plămâni, trahee, inimă, rinichi, glande suprarenale, tiroidă, hipofiză, glande salivare, esofag, stomac, intestin subţire, colon, vezică urinară, uter, măduvă hematogenă, creier, ochi, măduva spinării, glande mamare, splină, timus, ganglioni limfatici. În schimb, din cercetările efectuate a reieşit că efectele acestei ape sunt deosebite. Printre ele se numără creşterea reactivităţii vasculare; stimularea imunităţii nespecifice; creşterea rezistenţei animalelor la doze de radiaţii subletale şi letale; remisia liniilor celulare tumorale; stimularea germinaţiei, creşterii şi dezvoltării la plantele de cultură; stimularea reproducerii artificiale la păstrăv; stimularea dezvoltării alevinilor de salmonide; efect fungicid asupra ciupercilor parazite ale peştilor; creşterea duratei de prospeţime a cărnii de peşte; stimularea metabolismului la macrofitele acvatice; stimularea germinaţiei, creşterii şi dezvoltării la unele plante de cultură (orez, porumb, viţă-de-vie) şi inhibarea dezvoltării mucegaiurilor care atacă culturile de viţă-de-vie. Rezultatele cercetărilor au fost brevetate şi publicate, dar în acelaşi timp s-au bucurat şi de recunoaştere internaţională, fiind premiate cu cele mai înalte distincţii de-a lungul anilor la numeroase târguri şi expoziţii de ştiinţă şi inventică” a precizat directorul general al ICSI Rm Vâlcea.

Produsul românesc este cunoscut în străinătate

Cea mai mare cantitate a fost livrată la export, constituind baza unor produse de uz veterinar şi alimentar din diferite ţări. Cererea cea mai mare vine din Ungaria care cumpără în prezent 70% din producţia de apă saracita in deuteriu. Apa de la Vâlcea a ajuns şi pe piaţa japoneză.

Laborator propriu de îmbuteliere. Transfer tehnologic

După ce, în ultimii ani au folosit linia de îmbuteliere a altei societăţi, reprezentanţii institutului au fost nevoiţi să ia în calcul dezvoltarea unei linii proprii de îmbuteliere, pentru a nu stopa producţia „apei vii”.

Pentru că activitatea institutului nu este una comercială, ci de cercetare, pentru vânzarea produselor a fost nevoie de contractarea unor societăţi private. În acest sens, în cadrul ICSI a fost creat un Incubator Tehnologic şi de Afaceri (ITA ICSI) acreditat de MECT – ANCS, care are misiunea de a facilita accesul firmelor incubate la tehnologii, produse şi servicii inovative pe domeniile energie, criogenie, ecologie, chimie şi agroturism.

În prezent ITA ICSI este integrat în Reţeaua Naţională a Infrastructurilor de Transfer Tehnologic (ReNITT) şi are 11 firme incubate.

Transferul producerii şi comercializării ASD şi a derivaţilor săi s-a realizat în baza proiectului câştigat de agentul economic SC Mecro System SRL (incubat în ITA ICSI), care a susţinut transferul tehnologic de tehnologii inovative spre agenţii economici. Societatea Mecro System a investit de asemenea într-o staţie de îmbuteliere.

Transferul tehnologic a trebuit să aibă la bază cesionarea dreptului de producere şi comercializare a ASD şi a derivaţilor, în conformitate cu reglementările în vigoare şi cu înştiinţarea OSIM. În cadrul acestui proiect, SC Mecro System SRL a realizat, în spaţiul închiriat în ITA, o instalaţie de îmbuteliere a apei potabile şi s-a autorizat şi certificat pentru producerea, îmbutelierea şi comercializarea apei sărăcite în deuteriu cu denumirea comercială QLARIVIA, o apă microbiologic pură, mineralizată, cu concentraţie de 25 ppm.

„Având în vedere că SC Mecro System SRL este cesionarul exclusiv, pe perioada a cel puţin 20 de ani, pentru producerea şi comercializarea ASD în baza unor contracte ferme, luând în considerare investiţiile făcute în linia de îmbuteliere şi de încadrare în reglementările în vigoare, a costurilor de fabricaţie, politica de preţuri este stabilită de acesta, în concordanţă cu costurile totale şi cererea pieţei, iar comercializarea se realizează în magazine specializate. Atragem atenţia că, prin cesionarea invenţiei către SC Mecro System SRL, ICSI câştigă, pe baza de contract ferm pe o durata de 20 de ani, cel puţin 10% în plus faţă de veniturile anterioare din zona ASD” a mai precizat directorul general al ICSI Vâlcea.

O paranteză: lacrimile vitei de vie au un continut scăzut de deuteriu

La sfârsitul iernii, sectionarea butucilor de vită de vie determină curgerea unui lichid, numit în popor în diverse feluri printre care si lacrimile vitei de vie.

”Apa de vie are o concentratie de 60 de părti pe milion dar este de foarte scurtă durată, una cel mult două săptămâni de zile. Oricum nu se poate pune problema valorificarii.” sustine Ioan Stefănescu.

Sunt relatări care sustin proprietatea de sterilizare pe care o are seva vitei de vie. Printre acestea si cea a profesorului Stefănescu:

”Îmi aduc aminte că atunci când am avut un urcior, părintii mi-au pus niste apă extrasă dintr-o tăietură din vita de vie si într-o zi, două, am fost vindecat. Prin urmare, se stia că are o anumită performantă în sterilizarea locului respectiv ceea ce grăbea vindecarea” ne-a mai precizat Prof. univ. dr. fiz. Ioan Stefănescu.

Note:

Deuteriul este un izotop al atomului de hidrogen cu 2 neutroni.

Sursa: http://www.ziarulstiintelor.eu/articole-deschise/2008-08/a.aspx

» Trimite unui prieten  |  » Tipareste  | 


 

Alte Articole


» Exportam sute de tone de apa vie

» Apa vie in lupta cu maladii grave

» Apa - izvor de sanatate

» O arma de alungat moartea

» Apa saracita in deuteriu - leacul cancerului?

» Efectele apei saracite în deuteriu asupra parametrilor imunitatii nespecifice

» Apa - izvorul vietii

» Apa cu continut scazut in deuteriu

» Oamenii care inventează viitorul

» Ce este deuteriul si apa cu continut scazut in deuteriu

» QLARIVIA - apă purificată cu conținut redus de deuteriu

» Further information on cancer treatment with deuterium depleted water

» Research concerning the radioprotective and immunostimulating effects of deuterium-depleted water.

» Efectul asupra celulei canceroase

» In Search of the Fountain of Youth

» Cercetari unice in Europa si in lume, la Valcea

» Din baia japoneza in spatiul cosmic

» Qlarivia = imbatranire incetinita?

» Apa vie

» Birocratia impiedica brevetarea "apei vii" ca medicament

» Reportaj video: Apă și produse pe bază de apă cu conținut redus de deuteriu

» Apa vie contra cancer

» Brandient a creat brandul Qlarivia

» Un produs 100% românesc: apa de la Vâlcea, apă sărăcită în deuteriu, apă imaculată sau Qlarivia

» De unde puteti cumpara apa saracita in deuteriu

» Apa anti-aging - premiata

» Apa imaculata, in topul excelentei in cercetare

» Apa vieţii, panaceul neştiut

» VIDEO: ANTENA 2

» „Apa vie“ – o minune 100% românească: salvează vieţi, întârzie îmbătrânirea

» Apa usoara, leacul bolilor grele

» QLARIVIA -Apa imaculata pentru starea ta de bine

» Deuterium-depleted water (DDW) inhibits the proliferation and migration of nasopharyngeal carcinoma cells in vitro

» Deuterium content of water increases depression susceptibility:The potential role of a serotonin-related mechanism

» Deuterium-depleted water has stimulating effects on long-term memory in rats

» Local Exremum at 8.95 μm in Spectrum of Mountain Water as indicator for Health and Longevity

» Studying of Isotopic Effects of Deuterium in Biological Objects

» In Vitro Antineoplastic Effects of Deuterium Depleted Water

» Deuterium depleted water (DDW) effects on survival of lung cancer patients and expression of Kras, Bcl2, and Myc genes in mouse lung

» Research progress of the inhibitory effect of deuterium-depleted water on cancers

» Anti-aging effects of deuterium depletion on Mn-induced toxicity in a C. elegans model

» Hypotheses on the biophysical mechanisms of deuterium depletion on biological structures

» Deuterium Depletion may delay the progression of prostate cancer

» Deuterium-depleted water inhibits human lung carcinoma cell growth by apoptosis

» Soft tissue malignant neoplasms. Clinical case presentation in treatment with deuterium depleted water

» The effect of biologically active substances of Aralia Mandshurica and deuterium depleted water on the structure of spleen in Mus Muscullus

» Deuterium has a key role in tumour development – new target in anticancer drug development

» A retrospective evaluation of the effects of deuterium depleted water consumption on 4 patients with brain metastases from lung cancer

» Deuterium depleted water effects on walker tumours

» The effect of deuterium depleted water administration on serum glycoproteins of cytostatics treated rats

» Histo-natomical aspects in maize (Zea Mays L.) seedlings developing under influence of deuterium depleted water

» Variation of the deuterium concentration in rats’ blood after deuterium depleted water administration and intoxication with cadmium

» The role of deuterium in DNA degradation

» Deuterium depleted water – antioxidant or prooxidant?

» Possibility of deuterium free water using as antitumoral means with reference to conditions of Martian expedition

» Deuterium variation of human blood serum

» Deuterium depletion can decrease the expression of C-myc, Ha-ras and p53 gene in carcinogen-treated mice

» Deuterium research concerning physiological effects of deuterium depleted water on unspecific immunity

» The biological effects of deuterium-depleted water, a possible new tool in cancer therapy

» Naturally occurring deuterium may have a central role in cell signaling

» Naturally occurring deuterium is essential for the normal growth rate of cells

» The pathologic anatomy of deuterium intoxication

» Deuterium Depleted Water (DDW) Using As Adjuvant In Cancer Therapy For Cytostatics Toxicity Reducing

» Gerontical and antitumoral method of treatment

» Method for treatment of patients with diabetes mellitus 2006-01-10

Povestea mea


Cunosti cazuri de oameni care au beneficiat de efectele benefice a apei saracite in deuteriu? Ai ceva de spus despre apa saracita in deuteriu?
Scrie-ne povestea ta si o vom publica pe site. Cineva cu siguranta va avea ceva de invatat din experienta ta.
» Trimite povestea ta

Din presa si nu numai

» Qlarivia in drogherii si farmacii
Qlarivia se gaseste acum si in farmacii si drogherii Citeste
--------------------------------------

» Cumpara apa cu continut redus de deuteriu online
Apa cu continut redus de deuteriu - disponibila si online pe www.drogheria.ro Citeste
--------------------------------------

» VIDEO: Antena 2 Special
http://www.antena2.tv/arhiva Citeste
--------------------------------------

» VIDEO: Antena 1
Apa saracita in deuteriu. Prezentare difuzata la Antena 1 in cadrul emisiunii Felicia. Citeste
--------------------------------------

» Citeste toate stirile